Nurkkapöytäkirja

Alma Paaso oli perustavan kokouksen sihteeri ja hän kirjoitti virallisen pöytäkirjan lisäksi nurkkapöytäkirjan perustamisvaiheista:

"Meinasin alottaa tämän kirijotuksen niin ku me iiläiset ruukaamma sanua että 'oottako kuullu' van sehän on turha ku te jo kumminki ootta kuullu ja usiammat jo nähänykki, että meillä on ny oma eläkeläisjärjestö. Olihan se alaku vähä hankalaa, van ku muutamia päiviä pijettiin lankoja kuumana, jopa Oulua myöten, niin sieltäki sain höynätyksi 2 vanahaa pappaa. Sitte tuntu, että misä sitä sitte kokkoonnuttaan ku ei ollu vielä Järjestötalo valamis. Paason Kalle yllytti mua että soita Lietes-Pentille, että ei se kehtaa kieltää, eikä kieltäny, sano vain että tervetulua ja sinne sitä mentiin.

Ei meitä sielä kovin palijo ollu van Kinnusen Valtullekki soitettiin että ala jo tulla ja se kuulu ihimettelevän että mitä minä henkilaita ihiminen juoksen niin annettiin komento että tuu pirssillä ja niin se tuli, näky ajavan ihan perältä rekiä. Työmaalta se Penttikin karhottiin ja ruokatuntinsa se Hiltu-Arvokin uhuras van ei se menny huonon asian vuoksi.

Oulun Eläkeläiset ry:stä Vilenius ja sihteeri Hiltunen sitte tekivät selekua tästä touhusta ja lupasivat meitä jelepata neuvoillaan, että alakuun päästään.

Niin siinä osasto perustettiin ja virkailijat valittiin ja välillä juotiin talon tarijuamat kaffet. Heti perrään pijettiin johtokunnan kokkous ja oltiin niin touhusa, että valtuustollekki jo laitettiin kerjuukirje, va eihän se pojat oo niin höynättäviä, että ne ny heti ois meille lompsaansa aukassu, van ompahan ny sitäki kokkeiltu. Totta ne ajatteli että ei ne ossaa kuitenkaan pittää rahhaa. Jos olisivat antaneet, niin heti oiski lähetty reissaamaan, että oikein ne ajatteli. Sihteeri Hiltunen se alotti sitte sen lahajotusten sarijan, anto tämän vihkon ja niin minä oon täsä käyttäny oman käjen oikeutta ja toivon että tähän toisetki uskaltaa kirijottaa, vaikka vain tällä meijän iiläisten kirijakielellä."

Alma Paaso täytti 100 vuotta 18.6.2008 . Iin Eläkeläiset ry onnitteli perustajajäsentä ja kunniapuheenjohtajaa.

Alma_Paaso_100v_2.jpg