Tapahtumakalenteri

Florian Zellerin elokuvan Isä.Keskiviikko  5.10.2022 13:00 - Iin kirjasto

Seniorikino esittää Florian Zellerin elokuvan Isä.

KESKIVIIKKONA 5. LOKAKUUTA 2022 KLO 13.00 – 14.45

Iin kirjasto, Puistotie 1, 91100 Ii

 Anthony (Oscar-voittaja Anthony Hopkins) on oikukas ja tavattoman itsenäinen 81-vuotias Lontoossa asuva mies. Anthony ei lainkaan kaihda näyttää kerta toisensa jälkeen ovea hoitajille, joita hänen tyttärensä Anne (Oscar-voittaja Olivia Colman) palkkaa ikääntyvän isänsä avuksi. Kun Anne joutuu muuttamaan Pariisiin, on avuntarve akuutti, mutta kuinka saada itsepäinen isä hyväksymään tilanne? Kun Anthony yrittää ymmärtää mitä kaikkea hänen ympärillään tapahtuu, hän ajautuu epäilemään läheisiään, omaa muistiaan ja sitä mistä pala palalta murenevassa arjessa onkaan kyse. Tytär Anne puolestaan kamppailee lujasti yrittäessään tehdä oikeita valintoja. 

Koskettava ja intiimi draamaelokuva ISÄ (The Father) on näyttelijätyön juhlaa. Elokuva perustuu samannimiseen, palkittuun näytelmään, joka sekin on elokuvan ohjanneen ja käsikirjoittaneen Florian Zellerin käsialaa. Elokuvan musiikista vastaa mestarillinen Ludovico Einaudi. 

ISÄ palkittiin OSCARILLA PARHAAN MIESPÄÄOSAN (Anthony Hopkins) ja PARHAAN SOVITETUN KÄSIKIRJOITUKSEN (Florian Zeller, Christopher Hampton) kategorioissa. Kaikkiaan kuusi OSCAR-ehdokkuutta saanut ISÄ palkittiin myös kahdella BAFTAlla ja se on voittanut palkintoja lukuisilla festivaaleilla.

Elokuvan trailerin voi katsoa oheisesta linkistä

https://youtu.be/0KxCihQ7lno 

Vapaa pääsy, tervetuloa! 

Iin kunnankirjasto

Iin Eläkeläisjärjestöjen ulkoilutapahtumaTorstai  6.10.2022 - Illinsaaren hiihtomaja
Muhoksen Eläkeläiset 50vKeskiviikko  26.10.2022 12:30 - Koivu ja Tähti kulttuurikeskuksessa, Muhostie 2, Muhos
Katso kutsu