Blogikirjoituksia saa kommentoida

"Välipäivien" mietteitä

Tiistai 29.12.2015 klo 17.18 - Kaarlo Rantala


Jouluaaton joulurauhanjulistus Turussa oli taas kovin sotainen, ainakin osa musiikista: Jumala ompi linnamme ja Porilaisten marssi. Se "vanha vainooja, kavala kauhea" Lutherin sanoissa tarkoitti muuten paavia eikä paholaista tai maallista vihollista, joksi se on Suomessa joskus väännetty. Nykyinen paavi näyttää yrittävän olla jotenkin edistyksellinen, mutta se taitaa olla vaikeaa vanhoillisten puristuksessa.

Itsenäisyyspäivän aikoihin vaati Suomessa asuva muslimien imaami muslimiseurakunnalleen (tms:lle) verotusoikeutta kristillisten kirkkojen tapaan. Tasa-arvoa? Entäpä jos erotetaan kristilliset kirkot valtiosta? Näin kaikki uskonnot olisivat tasa-arvoisia ilman verotusoikeutta. Yritysten kilpailukyky paranisi, ne maksaisivat veroja vain maalliselle valtiolle.

Eduskunnan ollessa jäämässä (joulu)lomalle eräs hallituspuolueen kansanedustaja kauhisteli, kuinka turvapaikanhakijat vievät leivän eläkeläisten, lasten jne suusta. Hallituksella olisi kuitenkin valta huolehtia, ettei niin käy. Mutta se päätti monista maksujen korotuksista, jotka koskevat pahimmin pienituloisia eläkeläisiä, lapsiperheitä jne. Lisäksi monet budjettileikkaukset vaikuttavat samaan suuntaan. Katso myös Eläkeläiset ry:n kannanotto

Kuitenkin pitänee jaksaa uskoa parempaan tulevaisuuteen. Eläkeläisten vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset, mutta pelkkien "sirkushuvien" järjestäminen ei riitä, jos halutaan leivän säilyvän suussa ja jopa levenevän.

Avainsanat: mietteitä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini