Blogikirjoituksia saa kommentoida

Näkemiin

Maanantai 6.3.2017 klo 13:34 - Kaarlo Rantala

Yritettyäni noin vuoden ajan saada korjauksia Kotisivukoneen puutteisiin sain lopulta tarpeekseni, ja lopetan näiden sivujen ylläpitäjänä toimimisen. Eläkeläiset ry:n tietotekniikkavastaavilta en ole saanut tukea.

Toivotan onnea ja menestystä seuraajalleni.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietotekniikka, kotisivukone

Tietotekniikka lyömäaseena

Tiistai 29.11.2016 klo 15:09 - Kaarlo Rantala

Tulinpahan ajatelleeksi tarkemmin, mitä eräästä toisesta henkilöstä kuulemani heitto "eihän se ole edes facebook:ssa" pitää sisällään. Hän ei ole nykyaikainen ("kaikkihan siellä ovat") eikä raukka ehkä edes osaa luoda facebook-tiliä. Entäpä jos hän yksinkertaisesti ei pidä facebook:a tarpeellisena, ei välitä pitää itseään siellä esillä ja hoitaa ihmissuhteensa muulla tavalla?

Minulla lienee tietotekniikan koulutusta ja työkokemusta enemmän kuin kellään Jokilaaksojen aluejärjestön johtoon kuuluvalla. Keskusjärjestöstä tiedän vain "verkot ja vempaimet" -vastuuhenkilön mahdollisesti koulutetummaksi.
No, tähänhän voi sanoa, että ehkä se joskus osasi jotakin, mutta nyt se on tipahtanut kärryiltä. Eihän se ole facebook:ssa, eikä sillä ole "äly"puhelinta jne.
Niinpä minun Kotisivukoneeseen kohdistamaltani arvostelulta putoaa pohja.
Yllättävää oli, että ihminen, joka ei tuntenut minua (kai?), heitti minuun tuon leiman viime perjantaina. Taitaa olla vakiokäytäntö kaikkia "nykyaikaisiin" auktoriteetteihin kriittisesti suhtautuvia kohtaan.

Leimaajat uskovat, että tietämättömillä jäsenillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin uskoa organisaatiossa korkeammalla olevaa. Pahinta asiassa on, että "ei ymmärrä nykyaikaista tietotekniikkaa" -leimaa näytetään käytettävän muihinkin kuin minuun. Minulla ei ole ollut pyrkyä Iin Eläkeläiset ry:n johtokuntaa korkeammalle eikä tarvetta kuuluttaa tietotekniikkaosaamistani pitemmälle. Yritimpähän aikoinaan tiedottaa keskusjärjestöön Kotisivukoneen typerästä muutoksesta ja sen käytön ongelmista. Ilmeisesti silloinen vastuuhenkilö ei voinut tunnustaa olleensa valitsemassa huonoa yhteistyökumppania, tai ei uskaltanut huonon tietotekniikkaosaamisensa vuoksi välittää havaintojani ja mielipiteitäni Kotisivukoneelle.

Mitenkähän minä "jälkeen jäänyt ja ymmärtämätön" olen saanut aikaiseksi ihan kelvolliset nettisivut Kotisivukoneen puutteista huolimatta? Ehkä nämä leimaajat eivät voi ymmärtää, että tietämykseni pohjalta voin kaivella työkalua pohjia myöten, mihin ns. tavalliset käyttäjät eivät pysty.
Täytyy myöntää, että Iin Eläkeläiset ry:n jäsenistön kiskomisessa nykyaikaan ja muutosvastarinnan murtamisessa en ole onnistunut. Mutta se on toisen jutun aihe.

2 kommenttia .

Ajastaan jälkeenjäänyt

Perjantai 25.11.2016 klo 13:36 - Kaarlo Rantala

Kävin tänään aamulla katsomassa tarvitaanko Aluejärjestön syyskokouksessa Iin järjestötalolla Iin Eläkeläisten AV-välineitä. Ei tarvittu valkokankaan ja äänentoiston lisäksi.

Siinä kokousvalmistelujen välissä tuli puheeksi tietotekniikka. Tulin käyttökokemusteni perusteella arvostelleeksi Kotisivukonetta ja siihen liittyen myös erästä keskusjärjestön toimihenkilöa (ei nykyinen "verkot ja vempaimet" -vastuuhenkilö). Tästä henkilö, joka on tietääkseni Aluejärjestön sihteeri, (olikin taloudenhoitaja; anteeksi, pyytää Kaarlo Rantala 1.12.2016), päätteli, että minä olen vanha ja ajastani jälkeenjäänyt, enkä ymmärrä nykyaikaista tietotekniikkaa. Huh, onkohan hänellä samanlainen alentuva tai peräti halveksiva suhtautuminen kaikkia eläkeläisiä kohtaan: kaikki eläkeläiset (paitsi hän) ovat vanhoja ja ajastaan jälkeenjääneitä ja varsinkin ne, jotka uskaltavat arvostella hänen auktoriteetteina pitämiään yritystä ja henkilöä.

Yrittäisi vaikka ensiksi saada Aluejärjestön nettisivut näiden sivujen tasolle, koska on niin tietävä ja osaava, ja tulisi vasta sitten puhumaan ajan tasalla pysymisestä.

No, minä olen valmis jättämään tehtäväni paremmin ajan tasalla oleville.

Kommentoi kirjoitusta.

Tietotekniikkamurheita

Sunnuntai 18.9.2016 - Kaarlo Rantala, näiden sivujen tekijä ja ylläpitäjä

Kotisivukone tuhosi etusivumme pääpalstan sisällön, kun olin lisäämässä sille linkkiä 10.9.2016. Jo ennenkin Kotisivukoneesta on löytynyt omituista toimintaa ja sen ylläpito on tehnyt muutoksia, joiden takia asiakkaan aikaisemmin tehtyjen nettisivujen ylläpito on pahasti vaikeutunut.
Kotisivukone on palveluntarjoaja, jonka kanssa Eläkeläiset ry:llä on yhteistyösopimus. "Palvelu" on maksullinen. Eläkeläiset ry:n keskustoimistossa ei ole otettu huomioon jo aikaisemmin tekemiäni valituksia Kotisivukoneen muutoksista ja toiminnan puutteista. Kotisivukoneen asiakaspalvelu vastaa valituksiin ylimielisesti eikä ilmeisesti aina ymmärrä, mistä on kysymys.

Olen eläkkeellä oleva tietotekniikka-ammattilainen enkä usko, että kyseessä olisi nytkään minun virheeni. Kotisivukone ja Eläkeläiset Ry:n vastaava arvattavasti väittävät muuta kuten ennenkin.

Etusivu piti tehdä uusiksi jo kerran, kun Kotisivukone teki editorisivujen päivittämisen käytännössä mahdottomaksi "uudistuksellaan". Kokemusta siis on, mutta mistähän löytäisi tarmoa muiden virheiden aiheuttamaan ylimääräiseen työhön.
No, yritin, mutta "Sisällön muokkaus" hyytyy yhtenään. Näyttää siltä, että joka lisäyksen jälkeen Kotisivukone hyytyy ja on kirjauduttava ulos ja takaisin, jotta voisi jatkaa, HUH!!! Jotenkinhan tuo sujuu kuitenkin.

Nyt alkaa etusivu olla taas kunnossa, vaikka Kotisivukoneessa on edelleen omituista toimintaa jopa yksinkertaisessa tekstinkäsittelyssä.

1 kommentti . Avainsanat: Tietotekniikka

"Hallitus kävelemässä eduskunnan tahdon ylitse hoitajamitoituksessa."

Keskiviikko 14.9.2016 - Kansan Uutiset/Martti Korhonen

Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Martti Korhonen tuomitsee hallituksen aikeet pienentää vanhainkotien ja muun ympärivuorokautisen hoivahenkilöstön määrää. Asiantuntija-arvioiden mukaan jo nykyinen minimimitoitus 0,5 on riittämätön.

Martti Korhonen puhui keskiviikkona 14.9. Hangon Eläkeläiset ry:n 40-vuotisjuhlassa.

Lue Alkuperäinen artikkeli linkin takaa

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vanhustenhoito

Isänmaan puolesta

Maanantai 7.3.2016 klo 18:14 - Kaarlo Rantala

Olen onnekseni päässyt mukaan parantamaan Suomen kilpailukykyä ja pelastamaan maamme velkaantumiselta hallituksen tavoitteiden mukaisesti. Viime vuonna terveyskeskusmaksuni oli 16,10 euroa. Tänä vuonna maksu oli 41,70 euroa. Olen siis pelastanut maatamme velkaantumiselta ja parantanut kilpailukykyä 25,60 eurolla. Terveyskeskusmaksun korotus oli 159 prosenttia. Lisäksi kela-korvattavat lääkemenoni ovat pysyneet omavastuuosuuden sisällä ja eläkkeeni on pysynyt ennallaan. Odotan innolla uusia tapoja palvella isänmaata.

Onnellinen eläkeläinen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Isänmaa, kilpailukyky, velkaantuminen

Epäoikeudenmukainen eläkejärjestelmä

Sunnuntai 24.1.2016 klo 16:20 - Raimo Lepistö, Juupajoki, Kansan Uutisten verkkolehdessä

Vuonna 2014 naisten eläke oli 78,3 senttiä miesten eurosta ja ilman Kela-lisää se oli vain 63 senttiä. Naiset saivat eläkettä keskimäärin 1 411 euroa kuukaudessa ja miehet 1 803 euroa.

Keskimäärin eläkkeellä ollaan 14,5 vuotta. Naiset ovat eläkkeellä 73 kuukautta kauemmin kuin miehet. Pitkäikäisyydestä johtuen naiset saavat elinaikanaan eläkettä 35 200 euroa enemmän kuin miehet. Naisen euro on näin laskien 1,11. Miehet siis rahoittavat osittain naisten eläkkeitä. Tässä mielestäni toteutuu oikeus ja kohtuus.

Eläkekassoissa on rahaa 182 miljardia euroa. Jos kassoja verrataan valtion 54 miljardin euron vuosibudjettiin, voisi sanoa, että eläkerahaa on enemmän kuin paljon. Vuonna 2014 eläkekassojen varallisuus kasvoi yli 12 miljardia euroa.

Eläkkeitä maksetaan vuodessa noin 25 miljardia euroa, joten rahaa riittäisi yli seitsemän vuotta, vaikka kassoihin ei uusia tuloja tulisikaan. Nyt kassaan kertyy eläketulojen lisäksi myös sijoitustuloja yli seitsemän miljardia vuodessa. Eläkekassat tuottavat voittoa vielä ainakin seuraavat kymmenen vuotta, vaikka suuret ikäluokat ovat jo eläkkeellä.

Eläkemaksuja kerätään jokaiselta ansiotason mukaan niin, että jokainen saisi eläkettä 15 vuoden ajan noin 60 prosenttia omasta palkkatasostaan. Eläkkeellä ollessa on jokaisella oma onnellisuusjärjestys. Toiset kirmailevat jo ennen eläkeikää autuuden laitumilla, mutta jotkut saattavat nauttia eläkettä jopa yli 40 vuotta.

Jokin nokkimisjärjestys on kuitenkin olemassa. Kun verrataan kaikkein pienituloisimpia ja suurituloisimpia eläkeläisiä, on elinajassa eroa keskimäärin 12,5 vuotta. Pienituloiset siis rahoittavat osan suurituloisten eläkkeistä. Tässä on eläkelaissa vääryyttä enemmän kuin ”dostojevskillä”.

Oman suppean suhteellisuusteoriani mukaan pitäisi maksaa 15 vuoden eläkkeet entisen tavan mukaan ja sen yli menevän ajan eläke olisi kaikilla sama keskimääräinen mediaani. Ei sovi minun kaaliini, että jonkun Matti Alahuhdan eläke on 69 501 euroa kuukaudessa, kun tuhannet pienituloiset elävät 565 euron kuukausieläkkeellä. Alahuhta nauttii siis 123 pienemmän ihmisen ”kansalaisluottamusta” ja nautinto kestää 12,5 vuotta kauemmin kuin näillä.

Yli 70 000 eläkeläistä viettää lokoisia päiviä vierailla mailla, ja kutsuisin heistä ainakin osaa elintasopakolaisiksi. Veroja ja muita maksuja välttelemällä he tulevat Suomen valtiolle kalliimmaksi kuin tänne muuttavat pakolaiset. Jos he asuisivat Suomessa, puolet eläkkeestä palautuisi valtion kassaan erilaisina veroina.

Julkaistu alunperin:

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3493455-epaoikeudenmukainen-elakejarjestelma

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eläkejärjestelmä

"Välipäivien" mietteitä

Tiistai 29.12.2015 klo 17:18 - Kaarlo Rantala

Jouluaaton joulurauhanjulistus Turussa oli taas kovin sotainen, ainakin osa musiikista: Jumala ompi linnamme ja Porilaisten marssi. Se "vanha vainooja, kavala kauhea" Lutherin sanoissa tarkoitti muuten paavia eikä paholaista tai maallista vihollista, joksi se on Suomessa joskus väännetty. Nykyinen paavi näyttää yrittävän olla jotenkin edistyksellinen, mutta se taitaa olla vaikeaa vanhoillisten puristuksessa.

Itsenäisyyspäivän aikoihin vaati Suomessa asuva muslimien imaami muslimiseurakunnalleen (tms:lle) verotusoikeutta kristillisten kirkkojen tapaan. Tasa-arvoa? Entäpä jos erotetaan kristilliset kirkot valtiosta? Näin kaikki uskonnot olisivat tasa-arvoisia ilman verotusoikeutta. Yritysten kilpailukyky paranisi, ne maksaisivat veroja vain maalliselle valtiolle.

Eduskunnan ollessa jäämässä (joulu)lomalle eräs hallituspuolueen kansanedustaja kauhisteli, kuinka turvapaikanhakijat vievät leivän eläkeläisten, lasten jne suusta. Hallituksella olisi kuitenkin valta huolehtia, ettei niin käy. Mutta se päätti monista maksujen korotuksista, jotka koskevat pahimmin pienituloisia eläkeläisiä, lapsiperheitä jne. Lisäksi monet budjettileikkaukset vaikuttavat samaan suuntaan. Katso myös Eläkeläiset ry:n kannanotto

Kuitenkin pitänee jaksaa uskoa parempaan tulevaisuuteen. Eläkeläisten vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset, mutta pelkkien "sirkushuvien" järjestäminen ei riitä, jos halutaan leivän säilyvän suussa ja jopa levenevän.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mietteitä